Republiq

Republiq is een jong bedrijf met veel ervaring. In een paar jaar tijd groeiden we uit tot een team van ruim 30 personen. Onze ambitie is stevig. We willen zoveel mogelijk partijen helpen financieel en maatschappelijk rendement op vastgoed te verbeteren.

Hiervoor bouwen we een team op met adviseurs met een frisse, slimme kijk op vastgoed die onze betrokkenheid bij de vraagstukken van onze opdrachtgevers delen. We geloven sterk in de creatieve kracht van samenwerking. Zowel binnen ons eigen team als met onze opdrachtgevers.

Team

Iedereen bij Republiq is analytisch bijzonder sterk. Komt snel tot de kern. Weet informatie razendsnel te aggregeren, abstraheren en zo te presenteren zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Al onze mensen zijn hoogopgeleide, gedreven teamspelers die altijd de onderste steen boven willen halen, hunkeren naar complexiteit en een kick halen uit het begeleiden van opdrachtgevers bij het maken van de juiste vastgoedkeuzes.

Zo. Nu dat gezegd is, kunnen we ons hieronder richten op de mens áchter de knappe kop — wel zo leuk, vinden wij.

Republiq
Marten Middendorp, Republiq

Marten

ir. M.H. Middendorp MRE m.middendorp@republiq.nl 06 516 556 21

Marten is een van de oprichters van Republiq. Hij wil vooruit met de sector en legt de lat dus hoog. Ziet altijd perspectief: ook bij moeilijke vraagstukken en moeilijke organisaties. Kan volop genieten van vooruitgang en helpt graag zelf mee om dat te bereiken. Nuchtere noordeling die woont in het zuiden van het land. Verdienstelijk voetballer in de kelderklasse.

Republiq

Peter

ir. P. Korst MRE p.korst@republiq.nl 06 516 469 66

Peter is een van de oprichters van Republiq. Brengt structuur in de meest complexe projecten. Rekenwonder. Altijd doordacht. Heeft kennis van het adviesvak en van de techniek achter de tooling. Niet zo leuk om hem als tegenstander te hebben in de pubquiz.

Republiq

Sara

ir. S. Rieuwerts s.rieuwerts@republiq.nl 06 289 065 31

Sara was de eerste medewerker van Republiq en hopelijk blijft ze voor altijd. Ze is een goede representant van het bedrijf: behulpzaam en nieuwsgierig. Haar creatieve inborst vormt de motor voor onze tool Smart Cities. Ze is in staat om complexe data inzichtelijk te maken voor anderen.

Republiq

Sander

mr. drs. A.F. de Clerck s.de.clerck@republiq.nl 06 111 064 65

Sander is alleskunner bij Republiq. Hij is data analist, programmeur én consultant. Sander is behulpzaam, vriendelijk en heeft een ijzeren discipline. Loopt de halve marathon in 1 uur 35 en is verdienstelijk voetballer. Sander houdt van structuur en onze opdrachtgevers ook. Dat komt goed uit, want vaak is structuur de grote uitdaging in het vastgoed.

Republiq

Pien

Wonderkind in vastgoeddata pien@republiq.nl 073 851 26 23

Pien werkt stiekem al een hele tijd bij Republiq. Eigenlijk vanaf dag één, maar toen vooral achter de schermen. Tegenwoordig is ze wat meer op de voorgrond getreden. Ze is ons wonderkind in vastgoeddata — een tool die ons enorm helpt met het visualiseren van data, het maken van begrotingen, het voorbereiden van complexsessies en het vormen van beleid. Maar Pien is er niet alleen voor ons. Pien is er voor iedereen die haar hulp kan gebruiken. Meer over Pien lees je hier.

Republiq

Sjoerd

ir. S.G. Aalbers CFA s.aalbers@republiq.nl 06 463 379 54

Sjoerd is de beste vastgoedanalist van Nederland. Verzet bergen werk. Stille motor in de meest complexe vraagstukken. Geen wonder dat zijn opdrachtgevers hem altijd weer terugvragen. Als bruggenbouwer in hart en nieren werkt Sjoerd graag op het raakvlak tussen vastgoed en financiën. Hij rondde daarvoor onlangs de internationale opleiding tot investeringsanalist Chartered Financial Analyst af.

Republiq

Martie

ir. M.A.M. Jacobs MFM m.jacobs@republiq.nl 06 526 337 96

Martie draagt ontzettend veel kennis en ervaring bij aan Republiq. Ze werkte meer dan 20 jaar met en voor verschillende overheden en gaf leiding aan een adviesbureau gespecialiseerd in publiek-private samenwerkingen. Martie is een vakvrouw en een teamplayer. Hoe vaak ze precies in Berlijn is geweest, dat durft ze niet te zeggen — maar in ieder geval voor, tijdens én na de val van de muur. Wat ervoor zorgt dat ze terug blijft komen? De diversiteit en historische betekenis.

Republiq

Arjan

ir. J.A. Verboom a.verboom@republiq.nl 06 250 655 25

Vrij snel na de oprichting van Republiq kwamen we in contact met Arjan. Liefhebber van het vak. Past bij de bedrijfscultuur. Zo'n match laat je niet lopen. Arjan is de adviseur die zich thuis voelt in de voorfase van een project, maar ook gewend is om er tot aan oplevering bij te blijven. Elk project is gebaat bij een stabiele factor als Arjan. Hij is geïnspireerd door visionairs als Mo Gawdat en Stephen Covey. Een interessante overeenkomst met zijn jeugdhelden (Batman en Superman), die zich óók inzetten voor het geluk van anderen.

Republiq

Mark

ir. M. Vroling m.vroling@republiq.nl 06 502 711 20

Mark is een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie. Slim, zelfstandig en maatschappelijk betrokken. Geen uitdaging te gek: een bachelorscriptie over wedstrijdevaluaties van de Volvo Ocean Race met sensordata en een afstudeeronderzoek naar het gebruik van data in de behandeling van kanker. Brengt bij Republiq kennis over wielrennen, programmeren en data.

Republiq

Op zich geen wonder dat Gijs als kind bouwvakker wilde worden. Tenminste, de link met vastgoed heeft de jaren goed doorstaan. Hoe handig Gijs is als klusser, daar wil hij niet veel over kwijt — maar wat we wel weten is dat zijn studie Bouwkunde aan de TU/e haar vruchten afwerpt. Gijs haalt inspiratie uit de wereld om zich heen, maar met name uit sport. Het anticiperen, proberen een paar stappen voor te liggen en het teamwork past hij dagelijks met succes toe in zijn werk als consultant bij Republiq.

Republiq

Has

ir. H. van der Zanden h.van.der.zanden@republiq.nl 06 573 093 35

Has is gangmaker in ons team en in elk projectteam waarin hij werkt. Gangmaker in sfeer en gangmaker in het werktempo. Has wilde als kind aannemer worden. Dat is net iets anders gelopen, hoewel hij als kind niet kon vermoeden dat je ook een mooie baan kan hebben als adviseur op het gebied van innovatieve contract- en aanbestedingsvormen. Bouwt nu wel zelf aan de eerste kinderkamer in huis.

Republiq

Norbert

N. A’Campo MSc. n.acampo@republiq.nl 06 220 381 25

Al op jonge leeftijd bouwde Norbert modellen om bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of wielrenuitslagen te voorspellen. Nu is Norbert onze dataheld. Norbert studeerde Wiskunde en volgde een technische én een economische master in respectievelijk Utrecht en Amsterdam.

Republiq

Leoniek

L. Driessens MSc. l.driessens@republiq.nl 06 301 061 24

Leoniek haar lievelingsstad is Madrid. Hier woonde ze tijdens haar studie en daar had ze een geweldige tijd. Na 5 maanden paella keerde zij terug naar Tilburg voor de master Business Analytics and Operations Research. Na een afstudeerperiode bij Republiq hebben we een feestje gevierd toen ze wilde blijven. Een leergierige dame met een luisterend oor en een eigen koers.

Republiq

Kees

C. den Dekker MSc. k.den.dekker@republiq.nl 06 531 880 86

Kees kan je niet missen. Met zijn vrolijkheid en enthousiasme krijgt hij iedereen warm voor vastgoed en data. Eigenlijk wilde hij vroeger burgemeester worden, maar de rol als consultant past hem perfect. Kees heeft ervaring in het vastgoed op gebied van data-analyses én als consultant. Bij Republiq combineert hij deze expertises met veel plezier.

Republiq

Nori

N.A.M.P. van den Biggelaar MSc. n.van.den.biggelaar@republiq.nl 06 185 892 93

Dat de aardigste mensen van de wereld in Glasgow wonen kan Nori weten, want zij studeerde er een half jaar. Toch is ze blij om weer in Nederland te zijn om bij Republiq te werken. Met haar achtergrond in econometrie is zij precies wat we zoeken.

Republiq

Wouter

W.J.G. van der Does MSc. w.van.der.does@republiq.nl 06 128 953 29

Kaapstad voelt voor Wouter als een tweede thuis. Hier heeft hij een tijd gewoond en zette hij zich in voor beter onderwijs in deze stad. En hij gaat nog regelmatig terug. Wouter heeft een achtergrond in strategisch management. Als kind was zijn opa zijn grote voorbeeld: die was bouwkundige. Door de stap te maken naar de vastgoedsector treedt Wouter een beetje in zijn voetsporen. Mooi!

Republiq

Tessa

ir. T. Persoon t.persoon@republiq.nl 06 302 568 15

Tessa wilde vroeger professioneel handbalster worden - en was een heel eind op weg - maar ze koos uiteindelijk toch voor haar studie Bouwkunde. In de weekenden handbalt ze nog steeds fanatiek. Ze is dan ook een echte teamplayer. Nu ze haar studie heeft afgerond, mét een prijswinnende masterscriptie, komt ze ons team versterken als adviseur.

Republiq

Stefan

ir. S.J.M. van Hoef MRE s.van.hoef@republiq.nl 06 515 339 65

Stefan is een man van de wereld (en daar voorbij). Vaak op reis en al op veel plekken geweest. Als hij even thuis is dan richt hij zich op zijn andere passie, Urban Sketching. Met zijn tekenkunsten heeft hij inmiddels een flink deel van zijn thuisstad Den Bosch in kaart gebracht. Hij is begonnen met sparen om zijn ultieme reisdroom te verwezenlijken: het maken van een ruimtevlucht.

Republiq

Romar

R. Nathoe MSc. r.nathoe@republiq.nl 06 284 009 52

Van kleins af aan houdt Romar van autoracen. Hij heeft al eens mogen rijden op het circuit van Zandvoort en hij zou dolgraag ook eens een Formule 1 auto besturen. Ondertussen studeert hij goed. Net zijn bachelor Electrical Engineering afgerond en nu door met zijn master in Data Science and Entrepreneurship. Ook dat doet hij snel denken we.

Republiq

Evi houdt van nieuwe dingen ontdekken. Haar reis - alleen op de motor door India en China - ging door corona helaas niet door. Maar ook mentale ontdekkingen doet ze graag. Een goede inspiratiebron is Hans Rosling. Hij is een van de eersten die door middel van bewegende datavisualisaties complexe informatie kreeg overgedragen aan een brede doelgroep. Als adviseur doet zij dit ook graag: dingen simpel maken. Dan krijg je het beste resultaat.

Republiq

Leenke

ir. L. Jense l.jense@republiq.nl 06 207 066 81

Haar droom is een kunstexpositie houden in een galerie met haar tekeningen en schilderijen. En dat komt er vast want Leenke trekt graag haar eigen plan. Een jaar in Parijs wonen, op studie-uitwisseling in Amerika, de Voga Longa roeien - een tourtocht van 30 kilometer dwars door Venetië; Leenke houdt van nieuwe dingen ontdekken. Met ook nog een master van de TU Delft op zak, sluit dat perfect aan bij Republiq.

Republiq

Meike

M. Walraven MSc. m.walraven@republiq.nl 06 570 457 74

Meike is onze sportieve aanwinst. Zij voetbalt en staat ook graag op de squash-, tennis-, en padelbaan. Naast zelf sporten wil ze graag eens naar de Olympische Spelen om de discipline en spirit van topsporters van dichtbij mee te maken. En anders zijn de wedstrijden van haar favoriete club NEC ook goed. We zijn blij dat Meike nadat ze bij ons afstudeerde voor de master Business Analytics and Operations Management is gebleven als adviseur!

Republiq

Linda

L. Supheert MSc. l.supheert@republiq.nl 06 573 093 04

Teveel interesses om op te noemen, dat is Linda. Ze verbouwt haar eigen huis, houdt van verre reizen, mountainbiken, taarten bakken, en ze speelt in een feestband. Oh en haar favoriete quote is: "Wacht niet tot de storm voorbij is maar dans in de regen". Die vonden we te mooi om niet te noemen. Ze studeerde Bouwkunde en met een aantal mooie jaren werkervaring erop, zijn we blij dat ze nu bij ons werkt als adviseur. 

Republiq

Els

E. van Schayk BSc. e.van.schayk@republiq.nl 06 125 466 35

In Latijns-Amerika heb je Els al vaak kunnen vinden. Vooral de combinatie van stad, cultuur en natuur daar maakt haar blij. Ooit hoopt ze nog de zoutvlaktes in Peru en Bolivia te bezoeken én naar het noorden af te reizen om het Noorderlicht te zien. Als office manager zorgt Els ervoor dat alles op rolletjes loopt. We weten dat wanneer Els er is, het wel goedkomt.

Republiq

Robin

ir. R.F. Wout r.wout@republiq.nl 06 263 472 42

Het is niet de sushi, maar de stad Tokio die Robin zo aantrekt tot Japan. Zo geniet hij meer van Tokio's efficiënte metrosysteem dan van een in rijst en nori ingerold stukje rauwe zalm. Houd je van een fanatieke tegenspeler? Nodig Robin dan eens uit voor een potje Kolonisten van Catan. Of je wint is dan nog maar de vraag, want Robin denkt zijn spel altijd tot in de puntjes uit. En dat maakt dat hij ook zo goed bij Republiq past!

Republiq

Anne-Fleur

A.A.M Oonk MSc. a.oonk@republiq.nl 06 263 210 51

Binnenkort een trip naar Madrid op de planning en nog een gids nodig? Bel Anne-Fleur. Sinds haar exchange in 2019 is ze verliefd op de stad en gaat er meerdere malen per jaar naar terug. Dat reislustige zit sowieso in haar bloed, want haar reizen naar onder andere Zuid-Afrika, Colombia, Argentinië en Peru smaken naar meer. Ooit droomde ze ervan om filmregisseur te worden, maar na haar studie Business Administration is ze toch als adviseur bij Republiq aan de slag gegaan. En daar zijn we blij mee!

Republiq

Romy

R.E.A. Hurkmans MSc. r.hurkmans@republiq.nl 06 263 530 58

Dat Wenen volgens de Global Liveability Ranking de meest leefbare stad van de wereld is, kan Romy absoluut beamen. Tijdens haar studie woonde en studeerde ze hier vier maanden en mocht ze genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Nadat ze begin 2022 een halve marathon liep is ze naar eigen zeggen 'verslaafd geworden' aan hardlopen. Ooit wil Romy daarom nog een hele marathon lopen, het liefst natuurlijk in Wenen.

Republiq

Max

M. de Haes MSc. m.de.haes@republiq.nl 06 121 324 73

Max blijft graag het kind in zichzelf naar boven halen. Want, zo leerde hij tijdens zijn studie sociale geografie, als je moeilijke vraagstukken aan een kind weet uit te leggen, werkt die uitleg voor de hele samenleving. Ook in zijn vrije tijd is Max kinderlijk enthousiast: nieuwsgierig naar nóg hogere bergtoppen en fanatiek volhardend tijdens welk spelletje dan ook. Die volharding heeft hij ook in zijn werk. Mooi!

Republiq

Colette

C.G.J. van Happen MSc. c.van.happen@republiq.nl 06 306 490 95

Zet Colette een week in een professionele keuken, en je hoort geen kik van d'r. Het liefst bereidt ze daar 100 soorten pasta, waardoor ze zich helemaal in de Italiaanse La Dolce Vita sferen begeeft. Colette gelooft dat alles begint bij een goed idee, passie en ondernemerschap. Dat draagt ze uit als ze achter de tekentafel zit om een (duurzame) outfit te tekenen of wanneer ze zich in haar werk of studie uit een enorm complexe dataknoop weet te werken. Colette studeert bij ons af in de richting van Data Science. Fijn dat je er bent, Colette!

Republiq

Kees-Jan

C.J.M. van den Bosch MSc. k.van.den.bosch@republiq.nl 06 220 098 07

Kees-Jan wilde als kind graag piloot worden. Niet gek, want vanwege de studie van zijn vader stond zijn ouderlijk huis vol met boeken over vliegtuigen. Toch koos hij ervoor om wat dichter bij de grond te blijven en Bouwkunde te gaan studeren. En daar zijn wij dan weer heel blij mee, want dat past heel goed bij Republiq. Naast stenen heeft hij een voorliefde voor speciaalbier. En mocht je net zo nieuwsgierig aangelegd zijn als Kees-Jan: zijn lievelingsbier is Porter. 

Republiq

Gijs

G.L. Bieze MSc. g.bieze@republiq.nl

Gijs is een nieuwsgierige enthousiasteling en dat merk je meteen. Vraag wat Gijs ooit nog eens wil doen en zijn lijstje staat vol zeer specifieke wensen en avonturen, zoals bijvoorbeeld karten in het centrum van Tokio (die hij onlangs heeft afgevinkt). Hij wil het liefst verrast worden, uitgedaagd blijven en nieuwe dingen ontdekken. Zowel in de keuken als in de rest van de wereld. Een fijne grondhouding voor een adviseur bij Republiq.

Republiq

Kars

K.T.J. Luijten BSc. k.luijten@republiq.nl 06 193 618 50

Kars mag je altijd wakker maken voor actie: skiën, voetballen, op safari. Het maakt hem eigenlijk niet uit, als het maar actief is. Maar ook kijken naar hoe anderen actief zijn wordt hij fanatiek van, met Formule 1 als absoluut hoogtepunt. En dan maakt de tijdzone hem niet uit, hij mist geen enkele race. Kars komt ons, met zijn achtergrond in Data Science & Artificial Intelligence, helpen om Pien nog slimmer te maken. Tof!

Republiq

Marijn

M.T. Bijl MSc. m.bijl@republiq.nl 06 451 041 62

Op het hockeyveld is Marijn helemaal in haar element. En gelukkig is ze daar 8 keer op rij kampioen geworden, want Marijn kan niet goed tegen haar verlies. Ooit hoopt ze een oud en karakteristiek huis te kopen en volledig naar eigen smaak te verbouwen en in te richten. Als kind wilde Marijn namelijk binnenhuisarchitect worden. Gelukkig is ze een andere weg in geslagen en werkt ze nu bij ons! 

Republiq

Robin

R.L.J.H. Gather BSc. r.gather@republiq.nl

Robin zat nog op de basisschool toen een vriendje hem vertelde over de web-app Scratch, waarmee kinderen spelletjes leren programmeren door blokjes 'code' te koppelen. Toen wist Robin: “ik wil iets creatiefs doen met computers!”. Niet gek dat hij nu een master Data Science volgt. Zijn held is Eric Barone, een developer die volledig zelf de boerderijgame 'Stardew Valley' ontwikkelde. Nu gaat Robin bij ons de digitale en fysieke wereld van vastgoed met elkaar verbinden. Leuk!

Republiq

Pim

P. Beckers MSc. p.beckers@republiq.nl 06 453 938 58

Pims motto: 'Hou het simpel., geïnspiereerd door Steve Jobs en hoe hij streefde naar eenvoud. Niemand zit namelijk te wachten op een ingewikkeld proces, dienst of product. Ook al laten Pims concertervaringen een heel ander beeld zien. Zo bezocht hij bijvoorbeeld een Aquacert, een concert waar iedereen met bootjes naartoe moest varen. Of een ligconcert op de muziek van Ludovicio Einoudi. Simpel betekent niet saai, zullen we maar zeggen.

Republiq

Siem

S.P.M. Wille BSc. s.wille@republiq.nl 06 813 563 69

Dankzij zijn muzikale hobby heeft Siem al op veel verschillende podia gestaan. Bij het Wereld Muziek Concours eindigde hij zelfs binnen de top 10. Een prestatie van wereldformaat! Helemaal niet zo erg dus dat zijn carrière als profvoetballer / bondscoach niet is gelukt. Ook fijn voor ons dat hij niet langs de lijn staat, want nu versterkt Siem Republiq met zijn kennis over de gebouwde omgeving.

Republiq

Dominique

D.J.H. Gijsbers MSc. d.gijsbers@republiq.nl 06 306 184 67
Republiq

Ben jij onze nieuwe collega?

werkenbij@republiq.nl

Solliciteer direct! Bekijk hier onze vacatures en wie weet sta jij binnenkort ook op deze pagina!

Republiq

Republiq kwaliteit

Republiq heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat alles wat de deur uit gaat aan onze basiskwaliteit voldoet. En die lat hebben we best wel hoog liggen. We blijven dat dan ook altijd monitoren en ontwikkelen om er voor te zorgen dat we deze lat blijven behalen. Hoe hoog die lat precies ligt, dat hebben we opgeschreven in ons kwaliteitsbeleid.


We zijn er trots op dat ons kwaliteitsbeleid ook ISO 9001 gecertificeerd is! Ons kwaliteitsbeleid is langs de eisen van de ISO 9001 norm gelegd en voldoet aan alle gestelde criteria. Dankzij deze ISO 9001 certificering blijven we ook door een onafhankelijke partij uitgedaagd om ons continu te ontwikkelen.


We vinden het ook belangrijk dat de mensen met wie we samenwerken weten wat kwaliteit voor ons betekent. We delen het dan ook graag met iedereen die daar benieuwd naar is. Nieuwsgierig geworden? Vraag ons kwaliteitsbeleid dan op via info@republiq.nl

 

Republiq

Republiq informatiebeveiliging

We willen onze opdrachtgevers het volledig vertrouwen bieden ten aanzien van informatiebeveiliging. Daarom besteden we hier veel aandacht aan.

Met trots kunnen wij vertellen dat Republiq succesvol de ISO 27001 certificering heeft behaald. ISO 27001 is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. Met het behalen van dit certificaat tonen wij aan dat we voldoen aan de strenge eisen. Meer weten? Neem dan vooral even contact met ons op!

Republiq

Great Place to Work®

Republiq is nu voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Great Place to Work ®. En we zijn trots dat we ook op de lijst van Best Workplaces 2023 van Nederland staan. René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap.” Republiq heeft de maximale score vanuit medewerkersperspectief. En dat voelt goed! 

Republiq

De Watertoren

Ja, die mooie Watertoren. Behalve dat het prettig is om in een prachtig en functioneel kantoor (met gigantisch uitzicht) te werken, zijn we ook trots op de manier waarop de Watertoren onze visie reflecteert.

In ons kantoor combineren we oud met nieuw en laten we zien dat 'dingen afschrijven' lang niet altijd de beste oplossing is. Sterker nog: vaak is het contrast tussen oud en nieuw prachtig, als je er op de juiste wijze de nadruk op weet te leggen.

Daarnaast heeft de Watertoren geschiedenis. De toren is ruim 130 jaar geleden gebouwd als maatschappelijk vastgoed, maar dient inmiddels een ander doel. Die lange houdbaarheid van vastgoed, dat is iets waar wij ons dagelijks hard voor maken. En dat ons kantoor daar een manifestatie van is, dat doet ons goed.

Op 15 mei 2017 rondden we de verbouwing van de Watertoren af, die we in eigen beheer uitvoerden. Meer daarover ontdek je hier.

Republiq
Republiq

Europahuis Amsterdam

Na onze start in ’s-Hertogenbosch bleek het ook praktisch om een vestiging in Amsterdam te openen. Naast de grote poel aan toptalenten in de hoofdstad, zijn er ook meer en meer opdrachtgevers voor wie Amsterdam beter te bereiken is dan 's-Hertogenbosch. Na wat omzwervingen zijn we geland aan de James Wattstraat vlak naast het Amstelstation.

James Watt was een briljant ingenieur uit de 18e eeuw. Hij bracht de maatschappij in beweging door de stoommachine efficiënt te maken. Een mooie inspiratiebron voor Republiq dus!