Republiq

Republiq is een jong bedrijf met veel ervaring. In een paar jaar tijd groeiden we uit tot een team van 30 personen. Onze ambitie is stevig. We willen zoveel mogelijk partijen helpen financieel en maatschappelijk rendement op vastgoed te verbeteren.

Hiervoor bouwen we een team op met adviseurs met een frisse, slimme kijk op vastgoed die onze betrokkenheid bij de vraagstukken van onze opdrachtgevers delen. We geloven sterk in de creatieve kracht van samenwerking. Zowel binnen ons eigen team als met onze opdrachtgevers.

Team

Iedereen bij Republiq is analytisch bijzonder sterk. Komt snel tot de kern. Weet informatie razendsnel te aggregeren, abstraheren en zo te presenteren zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Al onze mensen zijn hoogopgeleide, gedreven teamspelers die altijd de onderste steen boven willen halen, hunkeren naar complexiteit en een kick halen uit het begeleiden van opdrachtgevers bij het maken van de juiste vastgoedkeuzes.

Zo. Nu dat gezegd is, kunnen we ons hieronder richten op de mens áchter de knappe kop — wel zo leuk, vinden wij.

Republiq
Republiq

Marten

ir. M.H. Middendorp MRE m.middendorp@republiq.nl 06 51 655 621

Marten is een van de oprichters van Republiq. Hij wil vooruit met de sector en legt de lat dus hoog. Ziet altijd perspectief: ook bij moeilijke vraagstukken en moeilijke organisaties. Kan volop genieten van vooruitgang en helpt graag zelf mee om dat te bereiken. Nuchtere noordeling die woont in het zuiden van het land. Verdienstelijk voetballer in de kelderklasse.

Republiq
Republiq

Peter

ir. P. Korst MRE p.korst@republiq.nl 06 51 646 966

Peter is een van de oprichters van Republiq. Brengt structuur in de meest complexe projecten. Rekenwonder. Altijd doordacht. Heeft kennis van het adviesvak en van de techniek achter de tooling. Niet zo leuk om hem als tegenstander te hebben in de pubquiz.

Republiq
Republiq

Sander

mr. drs. A.F. de Clerck s.de.clerck@republiq.nl 06 11 106 465

Sander werkte eerder zes jaar samen met Marten en Peter bij een ander vastgoedadviesbureau. Tegenwoordig is hij alleskunner bij Republiq. Hij is data analist, programmeur én consultant. Sander is behulpzaam, vriendelijk en heeft een ijzeren discipline. Loopt de halve marathon in 1 uur 35 en is verdienstelijk voetballer in het Republiq zomervoetbalteam. Sander houdt van structuur en onze opdrachtgevers ook. Dat komt goed uit, want vaak is structuur de grote uitdaging in het vastgoed.

Republiq
Republiq

Sara

ir. S. Rieuwerts s.rieuwerts@republiq.nl 06 28 906 531

Sara was de eerste medewerker van Republiq en hopelijk blijft ze voor altijd. Ze is een goede representant van het bedrijf: behulpzaam en nieuwsgierig. Haar creatieve inborst vormt de motor voor onze tool Smart Cities. Ze is in staat om complexe data inzichtelijk te maken voor anderen.

Republiq
Republiq

Sjoerd

ir. S.G. Aalbers CFA s.aalbers@republiq.nl 06 46 337 954

Sjoerd is de beste vastgoedanalist van Nederland. Verzet bergen werk. Stille motor in de meest complexe vraagstukken. Geen wonder dat zijn opdrachtgevers hem altijd weer terugvragen. Als bruggenbouwer in hart en nieren werkt Sjoerd graag op het raakvlak tussen vastgoed en financiën. Hij rondde daarvoor onlangs de internationale opleiding tot investeringsanalist Chartered Financial Analyst af.

Republiq
Republiq

Martie

ir. M.A.M. Jacobs MFM m.jacobs@republiq.nl 06 52 633 796

Martie draagt ontzettend veel kennis en ervaring bij aan Republiq. Ze werkte meer dan 20 jaar met en voor verschillende overheden en gaf leiding aan een adviesbureau gespecialiseerd in publiek-private samenwerkingen. Martie is een vakvrouw en een teamplayer. Hoe vaak ze precies in Berlijn is geweest, dat durft ze niet te zeggen — maar in ieder geval voor, tijdens én na de val van de muur. Wat ervoor zorgt dat ze terug blijft komen? De diversiteit en historische betekenis.

Republiq
Republiq

Arjan

ir. J.A. Verboom a.verboom@republiq.nl 06 25 065 525

Vrij snel na de oprichting van Republiq kwamen we in contact met Arjan. Liefhebber van het vak. Past bij de bedrijfscultuur. Zo'n match laat je niet lopen. Arjan is de adviseur die zich thuis voelt in de voorfase van een project, maar ook gewend is om er tot aan oplevering bij te blijven. Elk project is gebaat bij een stabiele factor als Arjan. Hij is geïnspireerd door visionairs als Mo Gawdat en Stephen Covey. Een interessante overeenkomst met zijn jeugdhelden (Batman en Superman), die zich óók inzetten voor het geluk van anderen.

Republiq
Republiq

Stefan

ir. S.L.W. Suntjens s.suntjens@republiq.nl 06 82 296 971

Stefan is onze analytische consultant die soms stiekem programmeert. Geef hem een complex probleem en hij graaft net zo lang tot hij de oplossing gevonden heeft. In de tijd dat anderen praten, denkt Stefan vast na over zijn volgende stap.

Republiq
Republiq

Mark

ir. M. Vroling m.vroling@republiq.nl 06 50 271 120

Mark is een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie. Slim, zelfstandig en maatschappelijk betrokken. Geen uitdaging te gek: een bachelorscriptie over wedstrijdevaluaties van de Volvo Ocean Race met sensordata en een afstudeeronderzoek naar het gebruik van data in de behandeling van kanker. Brengt bij Republiq kennis over wielrennen, programmeren en data.

Republiq
Republiq

Op zich geen wonder dat Gijs als kind bouwvakker wilde worden. Tenminste, de link met vastgoed heeft de jaren goed doorstaan. Hoe handig Gijs is als klusser, daar wil hij niet veel over kwijt — maar wat we wel weten is dat zijn studie Bouwkunde aan de TU/e haar vruchten afwerpt. Gijs haalt inspiratie uit de wereld om zich heen, maar met name uit sport. Het anticiperen, proberen een paar stappen voor te liggen en het teamwork past hij dagelijks met succes toe in zijn werk als consultant bij Republiq.

Republiq
Republiq

Gijs

G.J.G.M. Heeren MSc. g.heeren@republiq.nl 06 25 032 694

Hoewel nuchterheid in ons vak sowieso een pré is, weet Gijs dat naar nieuwe hoogten te tillen. Met zijn analytische blik en drang naar evidence-based decision making doet Gijs zijn ene jeugddroom om Minister van Financiën te worden meer eer aan dan zijn andere: profvoetballer (bij 'een' Eindhovense club) worden. Maar daar zijn we alleen maar blij mee. Met zijn master Strategic Management in Rotterdam breidde hij zijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg mooi uit.

Republiq
Republiq

Ingrid

dr. ir. ing. I.I. Janssen i.janssen@republiq.nl 06 17 403 233

Ingrid is onze link met de wetenschap. Ze is associate professor bij Tias School for business and society en bij Republiq brengt ze die kennis in praktijk. Wel even wennen: bij Tias moet de klas naar haar luisteren, bij Republiq wordt ze ook door de jongste bediende tegengesproken. Ingrid wil steden slimmer maken door data over de stad, haar gebouwen en haar gebruikers beter te benutten. Door haar ervaring met vastgoedbenchmarking kent ze de nog onbenutte mogelijkheden van data. Ze loopt voorop bij de ontwikkeling van nieuwe Smart City initiatieven.

Republiq
Republiq

Has

ir. H. van der Zanden h.van.der.zanden@republiq.nl 06 57 309 335

Has is gangmaker in ons team en in elk projectteam waarin hij werkt. Gangmaker in sfeer en gangmaker in het werktempo. Has wilde als kind aannemer worden. Dat is net iets anders gelopen, hoewel hij als kind niet kon vermoeden dat je ook een mooie baan kan hebben als adviseur op het gebied van innovatieve contract- en aanbestedingsvormen. Bouwt nu wel zelf aan de eerste kinderkamer in huis.

Republiq
Republiq

Norbert

N. A’Campo MSc. n.acampo@republiq.nl 06 22 038 125

Al op jonge leeftijd bouwde Norbert modellen om bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of wielrenuitslagen te voorspellen. Nu is Norbert onze dataheld. Norbert studeerde Wiskunde en volgde een technische én een economische master in respectievelijk Utrecht en Amsterdam.

Republiq
Republiq

Vera begon eerst aan de opleiding Kunstmatige Intelligentie. Dat was volgens Vera toch een beetje te nerdy, dus stapte ze over naar de TU/e voor bouwkunde en construction engineering. Breed opgeleid en breed geïnteresseerd dus. Lijkt bescheiden, maar weet zeer goed wat ze wil. Ambitieus. Werkt graag in teamverband, maar wil soms ook even de tijd hebben om zelf de diepte in te gaan.

Republiq
Republiq

Econometrie en Natuurkunde. Slimmerd dus. En dat blijkt ook. Corné stroomt geruisloos in bij de moeilijkste projecten. Werkt nu aan de berekeningen van het erfpachtstelsel van Amsterdam. 

Republiq
Republiq

Leoniek

L. Driessens MSc. l.driessens@republiq.nl 06 30 106 124

Leoniek haar lievelingsstad is Madrid. Hier woonde ze tijdens haar studie en daar had ze een geweldige tijd. Na 5 maanden paella keerde zij terug naar Tilburg voor de master Business Analytics and Operations Research. Na een afstudeerperiode bij Republiq hebben we een feestje gevierd toen ze wilde blijven. Een leergierige dame met een luisterend oor en een eigen koers.

Republiq
Republiq

Kees

C. den Dekker MSc. k.den.dekker@republiq.nl 06 53 188 086

Kees kan je niet missen. Met zijn vrolijkheid en enthousiasme krijgt hij iedereen warm voor vastgoed en data. Eigenlijk wilde hij vroeger burgemeester worden, maar de rol als consultant past hem perfect. Kees heeft ervaring in het vastgoed op gebied van data-analyses én als consultant. Bij Republiq combineert hij deze expertises met veel plezier.

Republiq
Republiq

Luuk

L. van Dijk MSc. l.van.dijk@republiq.nl 06 12 132 473

Luuk zijn grote voorbeeld is de uitvinder van het internet, want, “Waar ben je zonder het internet?” Goede vraag, en ook daar is Luuk goed in, de goede vragen stellen. Als afgestudeerd econoom en geograaf met voorliefde voor data maakt hij scherpe analyses. Met oog voor getallen en de wereld om hem is hij met Republiq een perfecte match.  

Republiq
Republiq

Ineke

ir. I. Lenssen i.lenssen@republiq.nl 06 30 207 299

Als Ineke niet aan het werk is vind je haar buiten, het liefst sportend en misschien ook met een wijntje om het leven te vieren. Ineke heeft een dijk van een CV. In de afgelopen 10 jaar werkte ze met Marten en Peter als adviseur, daarna een paar jaar als manager klant en markt bij een groot bouwbedrijf en ze is nu gelukkig weer terug in het adviesvak. Ineke heeft kennis van bouw en vastgoed, overziet de complexiteit, is vaardig in het proces en heeft vooral de kwaliteit om mensen en partijen te verbinden.

Republiq
Republiq

Ian

I. van Hoof MSc. i.van.hoof@republiq.nl 06 83 918 190

Dingen die ingewikkeld zijn, daar wordt Ian enthousiast van. Daarom had hij als kind al een flight stimulator spel op zijn computer. Machtig interessant al dat gepuzzel. Uiteindelijk is hij geen piloot geworden, maar bleef ‘ingewikkelde dingen’ oplossen een leidraad in zijn carrière. Met een bedrijfseconomische achtergrond en zijn kennis van programmeertalen is hij bij Republiq op de juiste plek.

Republiq
Republiq

Nori

N.A.M.P. van den Biggelaar BSc. n.van.den.biggelaar@republiq.nl 06 18 529 293

Dat de aardigste mensen van de wereld in Glasgow wonen, kan Nori weten, want zij studeerde er een half jaar. Toch is ze blij om weer in Nederland te zijn om bij Republiq haar eerste stappen in het werkend leven te zetten. Met haar achtergrond in econometrie is zij precies wat we zoeken.

Republiq
Republiq

Alex

A. Veraart MSc. a.veraart@republiq.nl 06 57 309 304

Alex wilde vroeger graag banketbakker worden. Tijdens zijn studie kwam hij er achter dat hij ook heel veel energie krijgt van data-analyse. Zijn voorliefde voor chocolade is echter nooit verdwenen. Bij Republiq werkt hij aan diverse analytische projecten, waarbij zijn passie voor data uiteraard goed van pas komt. Slimme vent. Zijn eerste chocolade-verjaardags-taart is, op internationale chocoladedag, in elk geval goed ontvangen!

Republiq
Republiq

Wouter

W. van der Does MSc. w.van.der.does@republiq.nl 06 12 895 329

Kaapstad voelt voor Wouter als een tweede thuis. Hier heeft hij een tijd gewoond en zette hij zich in voor beter onderwijs in deze stad. En hij gaat nog regelmatig terug. Wouter heeft een achtergrond in strategisch management. Als kind was zijn opa zijn grote voorbeeld: die was bouwkundige en architect. Door de stap te maken naar de vastgoedsector treedt Wouter een beetje in zijn voetsporen. Mooi!

Republiq
Republiq

Camiel

C.H.J.M. Oerlemans c.oerlemans@republiq.nl 06 29 178 163

Camiel wil graag weten hoe alles werkt. Als kind stelde hij al de hele tijd ‘Waarom?’-vragen aan zijn vader. En nog steeds wil hij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek en IT. Camiel zocht naast zijn studie Data Science een uitdagende bijbaan als programmeur. En die heeft hij bij ons gevonden.

Republiq
Republiq

Lisanne

ir. E.A. de Beun l.de.beun@republiq.nl 06 30 278 399

Ghana, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten. Zomaar een greep uit de landen die Lisanne in haar leven bezocht heeft. Op reis zijn geeft Lisanne een enorm gevoel van vrijheid. Ze draagt tijdens het reizen ook haar steentje bij aan een betere wereld door vrijwilligerswerk te doen. Als kind tekende Lisanne al graag huisjes en wilde ze architect worden. Bij Republiq combineert ze deze creatieve inslag met haar analytisch vermogen.

Republiq
Republiq

Marloes

mr. M. de Boer m.de.boer@republiq.nl 06 53 407 942

Marloes is onze ster op het gebied van Marketing, Communicatie en HR. Vroeger wilde ze graag mode-ontwerpster worden. Ze is echter een andere richting is geslagen toen ze er, naar eigen zeggen, achter kwam dat ze niet kon tekenen. Marloes wacht niet af, maar pakt zelf het initiatief. Met deze “getting things done” mentaliteit past ze dan ook uitstekend bij ons bedrijf.

Republiq
Republiq

Dion

D.P.A. Verschuren BSc. d.verschuren@republiq.nl 06 36 197 372

Dion heeft een voorliefde voor minder bekende, nog niet door toerisme overspoelde steden. Hij laat zich graag verrassen door onverwachte mooie plaatsen als Rijeka, Kroatië. Deze avontuurlijke instelling heeft hij al van jongs af aan. Sinds hij als klein jongetje van zijn ouders een les in een vliegsimulator cadeau kreeg wist hij dat hij later piloot wilde worden. Wat later merkte hij dat hij ook veel energie krijgt van techniek en ICT. En zodoende maakt hij nu bij ons een vliegende start als programmeur.

Republiq
Republiq

Tessa

ir. T. Persoon t.persoon@republiq.nl 06 30 256 815

Tessa is onze sportieve aanwinst. Ze wilde vroeger professioneel handbalster worden - en was een heel eind op weg - maar ze koos uiteindelijk toch voor haar studie Bouwkunde. In de weekenden handbalt ze nog steeds fanatiek. Ze is dan ook een echte teamplayer. Nu ze haar studie heeft afgerond, mét een prijswinnende masterscriptie, komt ze ons team versterken als adviseur.

Republiq

Republiq kwaliteit

Republiq heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat alles wat de deur uit gaat aan onze basiskwaliteit voldoet. En die lat hebben we best wel hoog liggen. We blijven dat dan ook altijd monitoren en ontwikkelen om er voor te zorgen dat we deze lat blijven behalen. Hoe hoog die lat precies ligt, dat hebben we opgeschreven in ons kwaliteitsbeleid.


We zijn er trots op dat ons kwaliteitsbeleid ook ISO 9001 gecertificeerd is! Ons kwaliteitsbeleid is langs de eisen van de ISO 9001 norm gelegd en voldoet aan alle gestelde criteria. Dankzij deze ISO 9001 certificering blijven we ook door een onafhankelijke partij uitgedaagd om ons continu te ontwikkelen.


We vinden het ook belangrijk dat de mensen met wie we samenwerken weten wat kwaliteit voor ons betekent. We delen het dan ook graag met iedereen die daar benieuwd naar is. Nieuwsgierig geworden? Vraag ons kwaliteitsbeleid dan op via info@republiq.nl

 

Republiq

Great Place to Work®

Republiq is in 2018 en 2019 uitgeroepen tot Great Place to Work®. We staan op de vierde plaats van de lijst met Best Workplaces 2019 van Nederland. René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap.” Republiq heeft de maximale score vanuit medewerkersperspectief. En dat voelt goed! 

 

Republiq

De Watertoren

Ja, die mooie Watertoren. Behalve dat het prettig is om in een prachtig en functioneel kantoor (met gigantisch uitzicht) te werken, zijn we ook trots op de manier waarop de Watertoren onze visie reflecteert.

In ons kantoor combineren we oud met nieuw en laten we zien dat 'dingen afschrijven' lang niet altijd de beste oplossing is. Sterker nog: vaak is het contrast tussen oud en nieuw prachtig, als je er op de juiste wijze de nadruk op weet te leggen.

Daarnaast heeft de Watertoren geschiedenis. De toren is ruim 130 jaar geleden gebouwd als maatschappelijk vastgoed, maar dient inmiddels een ander doel. Die lange houdbaarheid van vastgoed, dat is iets waar wij ons dagelijks hard voor maken. En dat ons kantoor daar een manifestatie van is, dat doet ons goed.

Op 15 mei 2017 rondden we de verbouwing van de Watertoren af, die we in eigen beheer uitvoerden. Meer daarover ontdek je hier.

Republiq
Republiq
Republiq

Wilhelmina Gasthuis

Na onze start in ’s-Hertogenbosch bleek het ook praktisch om een vestiging in Amsterdam te openen. Naast de grote poel aan toptalenten in de hoofdstad, zijn er ook meer en meer opdrachtgevers voor wie Amsterdam beter te bereiken is dan 's-Hertogenbosch.

Ons oog viel op een unit in het voormalige Wilhelmina Gasthuis. Ook hier hebben we de verbouwing in 2016 zelf in de hand genomen. Wat bleek: te bescheiden. Een tweede verbouwing, ditmaal in een grotere unit op hetzelfde terrein, biedt vanaf begin 2018 ruimte aan extra teamleden.