keyboard_arrow_leftAlle updates

Gemeente Nieuwegein transformeert het Stadshuis

Republiq
Geschreven door Arjan Verboom
04/11/2021

De gemeente Nieuwegein en haar maatschappelijke partners werken momenteel aan de transformatie van het Stadshuis. In het Atrium bieden de gemeente en haar partners straks maatschappelijke en culturele dienstverlening aan. We ontwikkelen een aantrekkelijke verblijfsplek waar inwoners, organisaties en de gemeente hun kennis en kunde bundelen rond sociaal-maatschappelijk en culturele thema's die in het dagelijks leven spelen. Hiervoor hebben we een concept ontwikkeld waarin de kracht van ontmoeting en de verblijfsruimte centraal staat. We veranderen het Stadshuis in een levendige en fijne plek waar inwoners terecht kunnen met vragen over meedoen, leven en wonen in Nieuwegein. Een gezellig centrum waar gastvrijheid en gemak voorop staat. Waar men graag komt, en er altijd iets te doen is. 

De nieuwe huisvesting bestaat uit 3 verdiepingen waar de verschillende partners (Werk en Inkomen Lekstroom, het consultatiebureau van de GGD, Movactor, de Stadswinkel en Geynwijs van de gemeente, het Vrijwilligershuis en de Bibliotheek) hun activiteiten en diensten aanbieden. De bibliotheek is met 3 verdiepingen daarin de verbindende schakel. Deze invulling voor een publiekszone in een stadhuis is nieuw in Nederland.

Sinds 2019 vervult Republiq namens de gemeente de rol van projectleider in dit bijzondere project. Voor het project ligt inmiddels een definitief ontwerp van architect Aat Vos en de aanbesteding om op zoek te gaan naar een bouwteam-partner is gestart.