keyboard_arrow_leftAlle updates

Uitnodiging: live webinar op 1 november 2022

Republiq
Geschreven door Kees den Dekker
06/10/2022

Woningcorporaties staan voor grote uitdagingen: de woningnood, de verduurzamingsopgave en de concentratie van sociale problematiek. Deze uitdagingen vragen om een vernieuwde integrale gebiedsaanpak. Het helpt om deze aanpak concreet te maken in een gebiedsvisie. Hoe komen we tot een gedragen beeld van de uitdagingen in een gebied? Wat zijn succesvolle oplossingen? Hoe slaan we de brug tussen een vaak abstracte portefeuillestrategie en de behoefte aan concrete complexplannen?

Het webinar 'Werk aan de wijk!' geeft antwoord op al deze vragen en meer.


Sprekers

Jeroen van der Velden, themacoördinator leefbare wijken bij Platform 31, neemt ons mee door het verleden, heden en toekomst van de wijkaanpak. Hij deelt met ons bruikbare best-practices en weet wat het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid voor ons in petto heeft.
 
Martijn de Groof, adjunct directeur bij Woonstichting De Kernen, deelt hun ervaringen met het werken met gebiedsvisies. Martijn vertelt onder andere over de meerwaarde, het proces en hun plannen voor de toekomst. De Kernen verhuurt 5.200 woningen in 38 dorpen en 6 gemeenten.
 
Sander de Clerck, adviseur en partner bij Republiq, vertelt over het instrument Pien Wijkvisies. Pien zorgt er voor dat alle data, kennis en opinie over een gebied van binnen en buiten de organisatie bij elkaar komt. Pien Wijkvisies helpt bij het volledige proces om te komen tot een gedragen wijkvisie.

 

Aanmelden

Het webinar 'Werk aan de wijk' geeft antwoord op al deze vragen en meer. Het webinar bijwonen of later terugkijken? Laat dan hier je gegevens achter.