keyboard_arrow_leftAlle updates

Marktrapportage Benchmark Gemeentelijk Vastgoed 2022

Republiq
Geschreven door Leoniek Driessens
19/05/2022

Download hier de marktrapportage Benchmark Gemeentelijk Vastgoed 2022


Sturen op maatschappelijke waarde

“Sturen op maatschappelijke waarde” staat niet alleen in de publieke sector maar ook in de vastgoedsector volop in de belangstelling. Hoe kun je met vastgoed bijdragen aan de maatschappelijke vraagstukken van vandaag? Voor gemeentelijk vastgoed is dat evident. Deelnemers aan de Benchmark Gemeentelijk Vastgoed laten zien voor welke maatschappelijke doelen zij vastgoed in bezit hebben en hoe zij hier mee omgaan.

Marktrapportage 2022

In de marktrapportage van 2022 presenteren we de resultaten van de Benchmark Gemeentelijk Vastgoed gebaseerd op data over het jaar 2021. Een jaar waarin corona invloed had op bijvoorbeeld de toenemende leegstandscijfers.

Wat zijn de uitgaven aan onderhoud? Hoe zit het met de verduurzaming? Welke huur wordt er aan de gebruikers in rekening gebracht? Hoe tevreden zijn gebruikers met de huisvesting? Met de Benchmark Gemeentelijk Vastgoed kijken we nadrukkelijk verder dan de zakelijke kant van vastgoedexploitatie. We proberen ook niet-financiële indicatoren in meetbare termen uit te drukken. Zo leveren we samen met gemeenten onze bijdrage aan maatschappelijke waardesturing. 

In de marktrapportage lees je meer over de resultaten van benchmarkjaar 2021!