keyboard_arrow_leftAlle updates

Van initiatief naar oplevering

Republiq
Geschreven door Gijs Kant
06/06/2019

Republiq heeft Eigen Haard ondersteund bij haar eerste nieuwbouwproject met nul-op-de-meter woningen. Het project in Amstelveen was voor Eigen Haard tevens het eerste project in een Design & Build samenwerking.

Met de realisatie van 18 huurwoningen in het middensegment zorgt Eigen Haard voor doorstroming op de woningmarkt. De huurders van deze woningen komen uit de sociale huursector. Zo zorgen zij ervoor dat hun sociale huurwoningen weer vrijkomen voor degenen voor wie de sociale huurwoningen zijn bedoeld. Dit geldt ook voor de 19 koopwoningen, hiervan zijn 12 woningen verkocht aan huurders van Eigen Haard.

Republiq heeft tijdens de voorbereiding van dit project de vraag aan marktpartijen gedefinieerd. Vervolgens hebben wij de aanbesteding namens Eigen Haard begeleid, waarbij het project gegund is aan de marktpartij met de aanbieding met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De aanbieding van Dura Vermeer bleek de winnende te zijn! In het ontwerp- en realisatieproces heeft Republiq de medewerkers van Eigen Haard gecoacht in de nieuwe rol- en taakverdeling die bij een Design & Build samenwerking hoort.


Wil u meer weten over contracteren en aanbesteden bij woningcorporaties? Neem dan contact op met Gijs Kant.