keyboard_arrow_leftAlle updates

Woningcorporatie Mooiland gaat langdurige samenwerking aan

Republiq
Geschreven door Lisanne de Beun
21/06/2021

Woningcorporatie Mooiland gaat voor een langdurige samenwerking met haar ketenpartners. Voor 2022 tot en met 2030 zoekt zij partijen om haar nieuwbouw- en renovatieopgave te realiseren. Republiq begeleidt Mooiland bij de selectie van deze ketenpartners. 

In 2018 is Mooiland al een ketensamenwerking aangegaan voor haar renovatieopgave. Na een periode van opstarten zijn er veel positieve resultaten geboekt: hogere klanttevredenheid en deelnamepercentages, verhoging van productiesnelheid en kwaliteit, en een herkenbare klantreis. Hierdoor ligt de basis er al. De opgave voor de komende jaren is anders: kleinschaliger en meer maatwerk. En daar hoort een nieuwe samenwerking bij. Daarom zoekt Mooiland drie ketenpartners voor renovatie (circa 450 woningrenovaties per jaar) en twee ketenpartners voor nieuwbouw (circa 70 nieuwbouwwoningen per jaar).

"Een ketensamenwerking voor negen jaar is bijzonder door zijn lange duur. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze renovatie- en nieuwbouwopgave efficiënt kunnen realiseren. We hebben met Republiq hier een goede partner voor. Zij nemen ons mee in de selectieprocedure en hebben kennis van kaders die voor deze opgave van belang zijn." Auke Jacobs, Teammanager vastgoedprojecten.

Republiq begeleidt Mooiland in het selectieproces. In de procedure die tot eind 2021 loopt ligt de focus op zowel de klantreis als de samenwerking van de ketenpartners met Mooiland en onderling. Door de langdurige samenwerking is er veel ruimte voor de ketenpartners om van elkaar te leren. Met als doel de huurder van Mooiland steeds beter te bedienen.